Flotte trægulve med en billig gulvafslibning i Nyborg

Et lækkert trægulv, som er en fryd at betræde, og som samtidig er smukt at beskue, er nok et af de største aktiver, dit hjem kan besidde. Trægulve signalerer på én gang stil og hjemlig hygge, og træværk er i det hele taget et fantastisk materiale, når det handler om gulvbelægning. Træ har gode isolerende egenskaber, og med et trægulv bliver der således aldrig rigtig fodkoldt i boligen, på samme måde som hvis denne var udstyret med et gulv af cement eller beton.

Trægulve er kønne og har en personlighed, som et linoleums gulv aldrig ville få. Og selv om et gulv belagt med syntetisk klik parket til forveksling kan ligne et trægulv, vil fornemmelsen af at betræde et sådant gulv i bare tæer eller på strømpefødder slet ikke kunne sammenlignes med den ægte vare.

Trægulvet skal behandles med omhu

Er du således den lykkelige ejer af et ægte trægulv, som samtidig er sundt og intakt, bør du værne om det. Et trægulv er nemlig ikke nær så slidstærkt, rengøringsvenligt eller modstandsdygtigt over for omgivelserne, som de øvrige oven for nævnte gulvtyper. Med en trægulv følger en forpligtelse til vedligeholdelse – især hvis du har valgt at lade dit trægulv behandle med olie eller sæbe.

Disse to behandlingsformer udmærker sig derved, at gulvets unikke personlighed og særlige karakteristika får lov at skinne igennem, i modsætning til hvis gulvet var behandlet med lak eller maling. De to sidstnævnte forsegler og beskytter træværket i højere grad, men giver ikke den samme smukke udstråling som olie eller sæbe.

Til gengæld er olie og sæbe behandlede gulve særdeles plejekrævende – og forsømmes denne pleje, vil træværket hurtigt blive slidt i overfladen, hvilket gør gulvet utroligt trist og gammelt at se på. Når dette sker, kan det flotte look kun genskabes ved hjælp af en gulvafslibning og en efterbehandling. Du kan læse mere herom på gkservice.dk